ua en ru

Німеччина надасть Україні 150 млн євро на розвиток інфраструктури, - Омелян

Німеччина надасть Україні 150 млн євро на розвиток інфраструктури, - Омелян Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

150 млн євро німецького урядового кредиту направлять на інфраструктурні проекти

В Україні 150 млн євро німецького урядового кредиту KfW будуть спрямовані на інфраструктурні проекти. Про це повідомив глава Міністерства інфраструктури України Володимир Омелян, передає прес-служба відомства.

Повідомляється, що сьогодні під головуванням Омеляна відбулося засідання української частини спільної українсько-німецької робочої групи з розгляду та відбору проектів, прийнятних для фінансування за рахунок кредиту KfW.

Українська сторона визначилася, що 150 млн євро німецького урядового кредиту KfW буде витрачено на інфрастуктурні проекти.

"Зараз у нас є три пріоритетних проектних пропозиції - добудова автомобільної складової залізнично-мостового переходу через р. Дніпро в м. Києві, модернізація та оновлення рухомого складу "Укрзалізниці", будівництво хвилелому і здійснення днопоглиблення в акваторії Одеського порту", - підкреслив Омелян.

За результатами засідання пропозиції будуть направлені віце-прем'єр-міністру України - міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадію Зубко для передачі на затвердження німецькій стороні.

Нагадаємо, в 2018 році Єврокомісія передбачила для України 32,5 млн євро в рамках програм секторальної бюджетної підтримки у сферах регіонального розвитку та державного управління.