ua en ru

Німеччина надасть 1 млн євро на гуманітарні заходи ООН в Україні

Німеччина надасть 1 млн євро на гуманітарні заходи ООН в Україні Фото: прапори України і Німеччини (minagro.gov.ua)

Німеччина дасть 1 млн євро на гуманітарні заходи Верховного комісара ООН

Федеративна республіка Німеччина (ФРН) надасть 1 млн євро на гуманітарні заходи Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй (ООН) в Україні. Про це повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на інформацію посольства ФРН.

"День у день ми виступаємо за припинення конфлікту в східній Україні. Солідарність означає також, що ми повинні прагматично і швидко допомагати людям, які потребують нашої допомоги. Я радий, що ми можемо анонсувати надання цієї важливої допомоги безпосередньо перед Всесвітнім днем гуманітарної допомоги, який буде відзначатися 19 серпня", - заявив посол ФРН в Україні Ернст Райхель.

Згідно з інформацією видання, у цьому році знову надає безповоротні кошти розміром в 1 млн євро для підтримки гуманітарних заходів Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні.

Так, підтримка здійснюється в рамках проекту "Захист і допомогу внутрішньо переміщеним та іншим вразливим особам, які потерпають від кризи в Україні".

Зазначається, що допомога спрямована на потреби тієї частини населення, яка потребує особливого захисту і в значній мірі і надалі страждає від конфлікту у східній Україні: люди з обмеженими можливостями, внутрішні переселенці в тимчасових притулках та ін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Литва пропонує Європейському союзу виділяти щорічно по 5 млрд євро на євроінтеграцію України.