ua en ru

Німеччина поставить Україні сім самохідних гаубиць

Німеччина поставить Україні сім самохідних гаубиць Фото: Міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт (almayadeen.net)

Німеччина поставить Україні сім самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000. Міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявила, що це будуть додаткові поставки до п'яти, які пообіцяли Нідерланди.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Минулого тижня Німеччина скасувала свою давню політику відмови від відправки важких озброєнь в зони бойових дій через тиск всередині країни і за кордоном з метою допомогти Україні відбити атаки Росії.

Важке озброєння буде знято зі складу Бундесверу і доставлено, як тільки пройде ремонт протягом наступних тижнів, заявили Ламбрехт і її начальник оборони генерал Еберхард Цорн журналістам у словацькому місті Сліач.

Очікується, що наступного тижня в німецькому місті Ідар-Оберштайн почнеться підготовка першої групи з приблизно 20 українських військовослужбовців на Panzerhaubitze 2000, сказав Цорн, додавши, що ці війська мають досвід експлуатації гаубиць радянського виробництва.

За словами Цорна, Берлін також поставить перший комплект боєприпасів для гаубиць німецької оборонної компанії KMW, а подальші закупівлі боєприпасів будуть здійснюватися безпосередньо між Києвом і компанією.

Panzerhaubitze 2000 є одним з найпотужніших артилерійських знарядь на озброєнні Бундесверу і може вражати цілі на відстані 40 км.

Як повідомляло РБК-Україна уряд Німеччини планує передати Україні радарну систему Cobra. Це дозволить підвищити точність стрільби самохідної гаубиці Panzerhaubitze 2000.

Україна спочатку просила поставити 40 систем Cobra. У Німеччині ж є 19 систем, що дозволило б виділити нашій країні від 3 до 5 одиниць техніки. Експерти військової галузі оцінюють вартість системи в 50 млн євро.