ua en ru

Німеччина за останній рік відобразила дві кібератаки російських хакерів

Німеччина за останній рік відобразила дві кібератаки російських хакерів Фото: хакери намагалися зламати сервера політичних партій Німеччини

Одна з кібератак була спрямована на бази даних партій нижньої палати Бундестагу

За останній рік Німеччина відобразила дві кібератаки російської групи хакерів APT28, відомої також під назвою Fancy Bear. Про це заявив президент Федерального відомства з інформаційної безпеки Ансе Шоенбом, передає Reuters.

За його словами, саме ця група атакувала сервера Демократичної партії під час виборів президента в США.

Як повідомляється, одна з хакерських атак сталася в травні 2016 року і була спрямована проти серверів Християнсько-демократичного союзу, який є партією канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Інша кібератака була спробою зламати бази даних партій нижньої палати Бундестагу.

При спробі впровадити шкідливе програмне забезпечення, хакери використовували доменне ім'я НАТО, додав Шоенбом.

Як повідомлялося раніше, хакерів з угруповання АРТ28 запідозрили у спробі зламати комп'ютери співробітників Міністерства закордонних справ Польщі.

Так, кілька співробітників МЗС отримали електронні листи, в яких нібито містилися заяви генсека НАТО Йенса Столтенберга, зроблені за підсумками саміту Росія-НАТО. У вкладенні до листа був прикріплений файл, що містить вірус. При відкритті документа він дозволяв хакерам отримати доступ до комп'ютерів співробітників міністерства.

Нагадаємо, Росія мобілізувала елітних "кібер-воїнів".