ua en ru

Німеччина допоможе країнам Балтії боротися з пропагандою РФ

Німеччина допоможе країнам Балтії боротися з пропагандою РФ Франк-Вальтер Штайнмайер

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер заявив, що Естонія, Латвія і Литва на тлі стурбованості російською зовнішньою політикою можуть розраховувати на підтримку Німеччини у боротьбі з пропагандою РФ. Про це він сказав під час візиту до країни Балтії 17 квітня, передає DW.

За словами Штайнмаєра, Німеччина розуміє, що в цих трьох країнах сьогоднішню політичну ситуацію сприймають як "небезпечну" і готова бути надійним партнером.

В ході балтійського турне Штайнмайера мова також йшла про протистояння російській пропаганді. За словами німецького міністра, не можна відповідати на неї такими ж методами. Як заявив політик, це потрібно робити за допомогою вільної і незалежної журналістики". Глава німецького зовнішньополітичного відомства запевнив, що Німеччина підтримуватиме ЗМІ, які ведуть мовлення в країнах Балтії для російськомовного населення.

Раніше з візитом в країнах Балтії побувала міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн, яка також пообіцяла підтримку з боку Німеччини.

Відзначимо, в ЄС набирають фахівців для боротьби з пропагандою РФ.