ua en ru

Німеччина допоможе Греції, тільки якщо Афіни проведуть реформи і будуть дотримуватися зобов'язань перед кредиторами, - Шойбле

Німеччина готова допомогти Греції, але не готова надавати необмежені ресурси без твердої впевненості в тому, що грецькі політики реалізують реформи, а також будуть строго дотримуватися умов раніше прийнятих на себе зобов'язань, заявив міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле, повідомляє телеканал "Росія 24".

"Ми дуже добре усвідомлюємо нашу відповідальність перед грецьким народом. І, як я завжди говорив, ми можемо допомогти, але ми не можемо залити кошти в бездонну яму", - заявив Шойбле.

Шойбле також зазначив, що, на його погляд, грецька консервативна партія "Нова демократія" "не повною мірою прихильна ідеї збереження поточного курсу на зниження державних витрат, що дозволяє партії користуватися широкою підтримкою населення і зміцнює її позиції перед виборами в квітні". На його погляд, це збільшує ризик того, що Греція не буде виконувати взяті на себе зобов'язання після отримання другого траншу.

Він також відзначив, що незалежно від того, як буде розвиватися ситуація в Афінах, Європейський валютний союз не розпадеться, але все ж слід запобігти неконтрольованому дефолту Греції.

Нагадаємо, раніше парламент в Афінах схвалив умови нової програми фінансової допомоги з боку ЄС і МВФ, які передбачають введення нових заходів жорсткої економії. Це рішення підтримали представники всіх політичних партій, представлених у парламенті.