ua en ru

Німеччина підтримує Раду Європи в питанні скасування санкцій проти Росії

Німеччина підтримує Раду Європи в питанні скасування санкцій проти Росії Фото: МЗС Німеччини (facebook.com/AuswaertigesAmt)

Рада Європи покликана підтримувати і посилювати діалог 47 країн-учасниць

Німеччина висловила підтримку генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда в його зусиллях по пошуку рішення для майбутніх викликів. Про це йдеться в офіційній заяві Міністерства закордонних справ ФРН, передає DW.

"Чи буде і з якими правами російська делегація знову брати участь в засіданнях Парламентської асамблеї Ради Європи, повинні вирішувати сама російська делегація чи ПАРЄ, яка складається з депутатів країн-членів Ради Європи", - повідомили в Берліні.

В МЗС Німеччини також назвали Раду Європу "незамінною" в якості "зберігача" Європейської конвенції з прав людини і "понад 200 інших конвенцій, дотримання яких контролює Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ).

"Рада Європи - важливий міжнародний актор, який виступає за права людини, демократію та верховенство права, який покликаний підтримувати і посилювати діалог 47 країн-учасниць за цим та іншим темам", - йдеться в документі.

Нагадаємо, генеральний секретар РЄ Турбйорн Ягланд в інтерв'ю Financial Times сказав, що рада розглядає питання про скасування санкцій проти РФ, які були накладені ним за агресію Москви щодо України.

Відзначимо, в українському МЗС вважають, що зняття санкцій з Російської Федерації (РФ) у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) суперечить міжнародному праву.