ua en ru

Німеччина назвала умови для підтримки "Північного потоку-2"

Німеччина назвала умови для підтримки "Північного потоку-2" Фото: Німеччина підтримає проект будівництва газопроводу з Росії в Європу

Німеччина встановила умови для підтримки проекту будівництва газопроводу з Росії в Європу

Німеччина підтримає проект будівництва газопроводу з Росії в Європу "Північний потік-2", якщо будуть дотримані кілька умов. Про це заявив міністр економіки та енергетики Німеччини Зігмар Габріель, передає Bloomberg.

"Німеччина встановила три умови для підтримки: "Північний потік" повинен відповідати вимогам законодавства, не повинен загрожувати транзиту України і обмежувати поставки газу в Східну Європу", - зазначив Зігмар Габріель.


За словами міністра, у Німеччині є чітка позиція, яку поділяє і юридична служба Єврокомісії, згідно з якою "Північний потік-2" не підпадає під норми так званого Третього енергопакету.

Відзначається, що друга гілка газопроводу "Північний потік", прокладеного на дні Балтійського моря, має збільшити обсяг поставок газу в Німеччину в два рази, до 110 млрд кубометрів в рік. Так, у консорціум з реалізації проекту входять, крім "Газпрому" (Росія), E.ON і Wintershall (Німеччина), Shell (Англія і Голландія), OMV (Австрія) і ENGIE (Франція).

У свою чергу, проект будівництва "Північного потоку-2" у низки країн викликає невдоволення.

Нагадаємо, раніше голова правління НАК "Нафтогаз України" Коболєв назвав умови, при яких Україна почне закуповувати російський газ.