ua en ru

Німеччина має намір оновити системи ППО через загрозу з боку Росії, - Reuters

Німеччина має намір оновити системи ППО через загрозу з боку Росії, - Reuters Фото: Німеччина має намір оновити свої системи ППО

Гроші на програму оновлення можуть виділити вже в цьому році

Німеччина готується замінити свої старі системи протиповітряної оборони (ППО) ближньої дії, що дозволить зняти питання відставання озброєння, яке викликало занепокоєння серед членів НАТО після анексії Росією Криму, передає Reuters.

Повідомляється, що рішення оновити системи ППО послужить початком програми закупівлі озброєння, на яку планується витратити 460 млн євро в найближчі 5 років і 2 млрд євро в довгостроковій перспективі.

Хоча придбання нової техніки для ППО ближнього дії не передбачається до 2018 року, влада Німеччини може додати близько 20 мільйонів євро на потреби оборони вже в цьому році, щоб розпочати роботу над програмою оновлення систем.

Також повідомляється, що представники НАТО заохочують рішення Німеччини, оскільки останнім часом спостерігалася зростаюча потреба у покращенні протиракетної оборони, щоб застрахуватися від повітряних загроз, в тому числі з боку Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 24 січня 2017 року делегація НАТО прибула в Україну.