ua en ru

Німеччина має намір і надалі підтримувати реформи в Україні

Німеччина має намір і надалі підтримувати реформи в Україні Фото: Олаф Шольц (spd.de)

У Вашингтоні відбулася зустріч міністрів фінансів України і Німеччини

Німеччина має намір і надалі підтримувати Україну на шляху реформ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства фінансів України за підсумками зустрічі глави відомства Олександра Данилюка з міністром фінансів Німеччини Олафом Шольцом.

Повідомляється, що 20 квітня в рамках весняних зустрічей МВФ і Світового банку у Вашингтоні відбулися переговори міністрів фінансів України й Німеччини. Сторони обговорили результати реформ в Україні за останні чотири роки, стан співробітництва з Міжнародним валютним фондом і поглиблення співробітництва між Україною і Німеччиною.

На зустрічі також обговорили підтримку Німеччини четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС та реалізацію проектів технічної допомоги Україні від німецького уряду. Крім того, Шольц запевнив, що Міністерство фінансів Німеччини і уряд в цілому і надалі буде допомагати Україні в реалізації ключових реформ.

Також Данилюк провів зустріч з міністром фінансів Латвії Даної Рейзнієце-Озолою, на якій обговорили латвійський досвід реформування податкової системи, шляхи підвищення ефективності та прозорості адміністрування податків і комплексну реформу Державної фіскальної служби. Сторони також обговорили можливість приїзду латвійських консультантів для впровадження комплексної реформи ДФС і створення Служби фінансових розслідувань.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Світовий банк наполягає на проведенні в Україні земельної реформи.