ua en ru

Німеччина і Китай мають намір наростити обсяг торгового обороту майже в два рази - до 280 млрд дол. до 2015 р

Німеччина і КНР мають намір наростити обсяг торгового обороту майже в два рази - до 280 млрд дол. до 2015 р. Про це повідомив сьогодні прем'єр Держради КНР Вень Цзябао, відкриваючи разом з канцлером ФРН Ангелою Меркель німецько-китайський економічний форум в Ганновері. За словами Меркель, в 2011 р. обсяг торгового обороту між країнами досягав 190 млрд дол., передає Reuters.

Як відзначив китайський політик, обидві країни повинні докласти зусилля і боротися з протекціонізмом, все більше відкриваючи ринки один для одного. Крім того, Цзябао пообіцяв, що Пекін зробить заходи із захисту прав інтелектуальної власності, на чому давно наполягає низка німецьких і європейських компаній, що інвестують кошти в китайську економіку. В цілому обидва лідери підкреслили важливість подальшого розвитку торговельно-економічних відносин між державами.

Канцлер ФРН у свою чергу повідомила, що німецька промисловість "міцно стоїть на ногах" і що ситуація в цілому не дає приводів для неспокою. Меркель вважає, що німецькі товари продаватимуться так же добре і в майбутньому, про що свідчать як експортні дані, так і кон'юнктура внутрішнього ринку ФРН.

З 23 по 27 квітня в німецькому Ганновері проходить найбільша в світі промислова виставка "Hannover Messe 2012", де свої новинки представляють 5 тис. компаній з 69 країн. Десята частина продукції, що виставляється, доводиться на Китай.

Нагадаємо, Китай за підсумками 2011 р. став найбільшим світовим експортером товарів.