ua en ru

Німеччина хоче збільшити поставки газу до ЄС з Азербайджану

Німеччина  хоче збільшити поставки газу до ЄС з Азербайджану Фото: Ангела Меркель (flickr.com/europeancouncil_meetings)

Канцлер Німеччини повідомила, що вони хочуть збільшити поставки газу з Азербайджану до Євросоюзу

Під час візиту у Баку 25 серпня 2018 року, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що підтримує збільшення поставок газу з Азербайджану до Євросоюзу (ЄС). Про це повідомляє Deutsche Welle.

Під час спільної прес-конференції з президентом Азербайджану Ільханом Алієвим, Меркель відзначила, що відкриття "Південного газового коридору" є хорошою новиною для енергопостачання ЄС.

Меркель наголосила, що Азербайждан виконує важливу роль, як постачальник газу до Євросоюзу. Крім того, вона назвала південнокавказьку країну "важливим партнером" в питанні газопостачання.

"Азербайджанський газ має допомогти диверсифікувати джерела поставок енергоносіїв до ЄС. Завдяки газу, що надходитиме "Південним газовим коридором", ЄС зможе зменшити залежність від Росії", - заявила канцлер Німеччини.

Меркель зазначила, що для гарантування поставок газу з боку азербайджанського державного підприємства CJSC уряд Німеччини готовий виділити мільярдні гарантії.

Крім того, президент Азербайджану наголосив на тому, що його країна готова збільшити поставки газу до ЄС та дав зрозуміти, що Баку готове до розбудови наявних потужностей газопроводу.

Нагадаємо, раніше РБК-України повідомляло, що канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Німеччина готова взяти на себе відповідальність в рамках врегулювання конфлікту у Нагірному Карабасі. Про це вона заявила під час візиту до Єревану 24 серпня.