ua en ru

Німеччина готова взяти відповідальність за врегулювання конфлікту в Нагірному Карабасі

Німеччина готова взяти відповідальність за врегулювання конфлікту в Нагірному Карабасі Фото: Ангела Меркель (flickr.com/europeancouncil_meetings)

Канцлер Німеччини повідомила, що вони готові взяти на себе відповідальність в рамках врегулювання конфлікту

Під час візиту у Єреван 24 серпня 2018 року, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що вони готові взяти на себе відповідальність в рамках врегулювання конфлікту у Нагорному Карабасі. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Ангела Меркель повідомила, що Німеччина, як член Мінської групи, готова взяти на себе відповідальність в рамках карабахського врегулювання, щоб вирішити конфлікт в хорошій атмосфері.

Також під час переговорів з прем'єр-міністром Вірменії Ніколою Пашиняном, Меркель закликала до тісної взаємодії в міграційних питаннях регіону Закавказзя до Європи, зокрема до Німеччини.

За її словами, лише за тим, як влада країни вирішує проблеми міграції залежить лібералізації візового режиму для громадян. У відповідь Пашинян запевнив, що "зміни в його країні в бік демократії неминуче призведуть до зменшення потоку мігрантів".

Меркель вважає, що Вірменія може стати прикладом гарної співпраці одночасно як з Євросоюзом, так і з Росією.

Також Меркель має намір відвідати Азербайджан, де мають пройти обговорювання альтерантивних варіантів поставок газу до Європи.

Нагадаємо, Ангела Меркель заявила, що Україна та Грузія мають найбільшу європейську перспективу. Меркель зазначила, що Грузія разом з Україною має найбільшу європейську перспективу, і політика Німеччини стосовно Східної Європи не є чимось новим.