ua en ru

Німеччина готова виділити Україні 40 млн євро на енергетичну модернізацію

Німеччина готова виділити Україні 40 млн євро на енергетичну модернізацію Ілюстративне фото (twitter.com/kmda_official)

Гроші спрямують на заходи зі зменшення викидів парникових газів

Уряд Німеччини готовий виділити Україні на енергетичну модернізацію 40 млн євро. Про це повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку за результатами старту переговорів із представниками з Німеччини.

Зазначається, що гроші планується спрямувати на програми задля зниження викидів парникових газів, а також на розвиток енергозберігаючих технологій та ресурсозберігання при будівництві.

Крім цього, Німеччина може профінансувати також ініціативи українського уряду в енергетичній реформі. Зокрема, під часу зустрічі 28 вересня 2018 українська сторона отримала пропозиції щодо співпраці за пріоритетними напрямами "Енергоефективність" (обсяг допомоги понад 10,6 млн євро) та "Сталий економічний розвиток" (обсяг допомоги 6 млн євро).

"Надана німецькою стороною допомога чітко узгоджується із Середньостроковим планом і сприяє впровадженню реформ у сфері енергоефективності, імплементації Директиви ЄС "Про енергоефективність", реалізації інвестиційних проектів з реконструкції підстанцій", - зазначили в міністерстві.

Нагадаємо, 18 вересня стало выдомо, що Європейський союз надасть транш у розмірі 54 млн євро на потреби Фонду енергоефективності України. Фонд розпочне приймати перші заявки на енергомодернізацію будинків від ОСББ у березні 2019 року.