ua en ru

Німеччина готова до співфінансування Фонду енергоефективності, - Зубко

Німеччина готова до співфінансування Фонду енергоефективності, - Зубко Фото: віце-прем'єр Геннадій Зубко зустрівся з новим послом Німеччини в Україні (Facebook /Zubko.Gennadiy)

Про це заявив віце-прем'єр-міністр і очільник Мінрегіону Геннадій Зубко за підсумками зустрічі з новопризначеним послом ФРН в Україні Ернстом Вольфгангом Райхелем

Засідання українсько-німецької групи високого рівня з економічного співробітництва відбудеться восени разом із проведенням відповідного профільного бізнес-форуму. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко у своєму Facebook за підсумками зустрічі з новопризначеним послом Федеративної республіки Німеччини (ФРН) в Україні Ернстом Вольфгангом Райхелем.

Як зазначається, сторони також обговорили питання октритим Українсько-німецької торгово-промислової палати.


"Німеччина - стратегічний і надійний партнер України, в тому числі і у впровадженні реформ децентралізації та енергоефективності", - зазначив Зубко.

За словами віце-прем'єра, уряд Німеччини готовий до співфінансування Фонду енергоефективності та надання консультативної експертної допомоги у його створенні.

"Також приділили увагу великого обсягу роботи, яку проводить GIZ - координатор проекту U-LEAD по впровадженню реформи децентралізації в Україні", - додав Зубко.

Нагадаємо, віце-прем'єр Зубко є співголовою українсько-німецької групи з економічного співробітництва від грудня 2014. Як повідомлялося, Україна і Німеччина підписали угоду про кредит на 500 млн євро для відновлення Донбасу у квітні минулого року.