ua en ru

Німеччина надасть Україні підтримку для повного відновлення територіальної цілісності

Німеччина надасть Україні підтримку для повного відновлення територіальної цілісності Фото: лідери партій коаліції Німеччини (facebook.com CDU)

Україна повинна для цього виконати кілька умов

У коаліційній угоді між трьома партіями (ХДС/ХСС та СДПН) прописана підтримка Німеччиною цілковитого відновлення територіальної цілісності України та подальшого розвитку країни. Однак, з певними вимогами до Києва, передає Deutsche Welle.

Так, представники Соціал-демократичної партії Німеччини, Християнсько-демократичного союзу (ХДС) та Християнсько-соціального союзу (ХСС) у рамках коаліційної угоди визначили пріоритети внутрішньої та зовнішньої політики майбутнього німецького уряду.

Зокрема, у тексі угоди йдеться про плани надавати Україні підтримку з метою повного відновлення територіальної цілісності країни, а також допомогу для посилення стабільності та подальшого суспільного розвитку.

Крім того, новий уряд Німеччини готовий надавати кошти для відбудови Донбасу. З метою домогтися миру на Донбасі новий уряд і надалі активно співпрацюватиме з Францією, наголошується в документі.

Що стосується умов до Києва, то одна із них - дотримання Україною мінських домовленостей, що включає в себе відведення важкого озброєння від лінії розмежування та встановлення справжнього режиму припинення вогню. Також в угоді зазначено, що за дотриманням перемир'я на Донбасі має спостерігати миротворча місія ООН.

Ще одна умова - реформи у сфері боротьби з корупцією та всеосяжна модернізація країни. Готовність Німеччини надавати фінансову підтримку Україні напряму пов’язана із прогресом цих реформ.

Коаліційна угода німецького уряду також засуджує дії Росії в анексованому Криму та на Донбасі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у середу, 7 лютого, консерватори Німеччини та його ліві соціал-демократи підписали угоду про створення нового коаліційного уряду. Лідерам ХДС, ХСС і СДПН вдалося домовитися про розподіл міністерських постів в майбутньому уряді Німеччини.