ua en ru

Німеччина, Франція і Польща мають активізувати співпрацю

Німеччина, Франція і Польща мають активізувати співпрацю Фото: глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер

В цьому році можлива зустріч лідерів трьох країн

Німеччина, Франція і Польща заявили про необхідність активізувати співпрацю в "веймарському форматі". Про це йдеться в спільній заяві глав Міністерств закордонних справ трьох країн, повідомляє пресс-служба МЗС Німеччини.

"Враховуючи безпрецедентні виклики, які стоять перед Європою, ми вважаємо за необхідне активізувати співпрацю і надати їй новий імпульс. У цьому контексті в цьому році можлива зустріч лідерів наших країн", - йдеться в заяві.


Крім того, глави зовнішньополітичних відомств прокоментували вихід Великобританії зі складу ЄС, зазначивши, що Британія залишається важливим європейським партнером.

"23 червня 2016 року британський народ проголосував за вихід з Європейського союзу. Ми поважаємо це суверенне рішення, хоча ми б вважали за краще, якби Сполучене Королівство залишилося в ЄС. Сполучене Королівство залишається важливим європейським партнером", - йдеться в тексті заяви.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глави МЗС Німеччини, Польщі і Франції наполягають на деескалації конфлікту на Донбасі.