ua en ru

Німеччина та Франція мають залишатися провідними сторонами мінського процесу, - Волкер

Німеччина та Франція мають залишатися провідними сторонами мінського процесу, - Волкер Фото: Курт Волкер (yes-ukraine.org)

Волкер визнав недоцільною участь США у нормандському форматі

Німеччина та Франція мають залишатися провідними сторонами мінського процесу з врегулювання ситуації на Донбасі, а участь США у нормандському форматі не є доцільною. Таку думку в інтерв'ю zn.ua висловив спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер.

"Важливо, щоб Німеччина і Франція залишалися провідними учасниками цього процесу. Це зручно. Берлін і Париж використовують свої можливості в рамках мінського процесу, щоб обговорювати конкретні деталі: де має проходити лінія припинення вогню; як, коли і куди відводити важке озброєння; як протидіяти загостренню в конкретних гарячих точках...Але у вирішенні цих питань безпосередня участь США, думаю, не додало б нічого", - пояснив Волкер

У той же час, за його словами, США можуть вплинути на бачення російського лідера Володимира Путіна ситуації в Україні.

"США можуть сказати Путіну: якщо хочете - ми можемо допомогти, якщо не хочете - ми можемо гарантувати, що вам стане гірше", - додав Волкер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Волкер не виключає ескалацію конфлікту на Донбасі перед введенням миротворців. У той же час, за його словами, в останні тижні фіксується зниження рівня напруженості в зоні АТО.