ua en ru

Німеччина екстрадувала до Росії підозрюваного в шахрайстві українця

Німеччина екстрадувала до Росії підозрюваного в шахрайстві українця Фото: поліція Німеччини (bundespolizei.de)

Андрія Залогу підозрюють у шахрайстві на велику суму

Німеччина екстрадувала до Росії підозрюваного в шахрайстві громадянина України Андрія Залогу. Про це йдеться в повідомленні на сайті Генеральної прокуратури Російської Федерації.

Повідомляється, що в Росії Залогу звинувачують у шахрайстві, підробці документів, викрадення паспорта і втечу з-під варти. За даними російського слідства, він у 2013 році заволодів паспортом громадянки РФ, замінив в ньому фото і з співучасниками відкрив рахунок у банку, на який перераховувалися соціальні виплати та пенсія потерпілої. В результаті зловмисники завдали збитків у розмірі понад 400 тис. російських рублів.

Крім того, в серпні 2013 співучасниця Залоги звернулася в один з банків із заявою про втрату ощадкнижки за вкладом однієї з потерпілих у кримінальній справі, пред'явивши при цьому підроблений паспорт. Таким чином, вона намагалася заволодіти близько 200 тис. рублів, проте була затримана поліцією.

Сам Залога, будучи затриманим, при конвоюванні втік з-під варти, після чого його оголосили у федеральний розшук, а потім і в міжнародний. На підставі цього його затримали в Німеччині.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про наявність обставин, які заважають екстрадиції Михайла Саакашвілі до Грузії.