ua en ru

Німеччина за 30 років витратила на Чорнобиль близько 370 млн євро

Німеччина за 30 років витратила на Чорнобиль близько 370 млн євро Фото: у Німеччині підраховують витрати на ліквідацію наслідків аварії на ЧАЕС

Загальна сума витрат ще не визначена

Німеччина за 30 років витратила на ліквідацію наслідків аварії на Чорнобильській АЕС близько 370 млн євро, однак загальна сума витрат ще не визначена, передає німецька газета Thüringer Allgemeine.

Повідомляється, що близько 370 млн євро Німеччина виділила на компенсації своїм фермерам, будівництво нового купола для реактора і переробку відходів. Проте в німецькому уряді повідомляють, що загальна сума витрат ще не визначена.


Близько 370 млн євро виділено безпосередньо в зв'язку з аварією на АЕС. З них 97 млн євро Німеччина виділила на будівництво нового купола для зруйнованого реактора, 26 млн євро – на утилізацію радіоактивних відходів. Крім того, ще 19 млн євро ФРН запланувала надати на купол і переробку відходів.

За перші дев'ять років після аварії Німеччина на 200 млн євро профінансувала компенсації фермерам, очищення заражених ділянок – 34 млн євро, вимірювання рівня радіації на Україні, в Росії і в Білорусі – 7 млн євро.

Нагадаємо, Кабмін змінив порядок використання держкоштів на ліквідацію наслідків Чорнобиля.