ua en ru

Кабмін змінив порядок використання держкоштів на ліквідацію наслідків Чорнобиля

Кабмін змінив порядок використання держкоштів на ліквідацію наслідків Чорнобиля Фото: Кабінет міністрів України

Уряд прийняв відповідну постанову

Кабінет міністрів України вніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів, пов'язаних з ліквідацією наслідків Чорнобильської катастрофи. Про це свідчить відповідна постанова №216 від 23 березня 2016 року.

Так, в межах бюджетної програми "Збереження етнокультурної спадщини регіонів, постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи" виконуватимуться заходи із: забезпечення збереження культурних, історичних та архівних цінностей в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та катастроф, проведення наукових досліджень у цій сфері.

Також документом передбачається створення і зберігання архівно-музейного фонду етнокультурної спадщини території Полісся, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, введення його в науковий обіг; формування науково-інформаційної бази даних про національні, культурні та історичні цінності, врятовані у зонах надзвичайних ситуацій і катастроф.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України збільшив сумарний обсяг фінансування заходів щодо зняття з експлуатації Чорнобильської атомної електростанції та перетворення об'єкта "Укриття" в екологічно чисту систему на 2016 рік до 998,224 млн гривень.