ua en ru

У Німеччині Зеегофера переобрали главою партії ХСС

У Німеччині Зеегофера переобрали главою партії ХСС Фото: Горст Зеегофер (flickr.com JouWatch)

68-річний Зеегофер очолює ХСС та керує Баварією з 2008 року

У Німеччині партія Християнсько-соціальний союз, сестринська політична сила християнських демократів, на з'їзді в Нюрнберзі 16 грудня 2017 року вчергове переобрала своїм головою Горста Зеегофера. Про це повідомляє DW.

Зазначено, що, порівняно з попередніми виборами, керівник уряду Баварії дещо втратив підтримку делегатів - 83,7% "за" проти 87,2% два роки тому.

Як повідомляється, 68-річний Зеегофер очолює ХСС та керує Баварією з 2008 року. Раніше він анонсував, що передасть посаду глави земельного уряду своєму внутрішньопартійному конкурентові, 50-річному міністру фінансів Маркусові Зедеру. На партійному з'їзді вони заявили про подолання конфлікту між ними. Останній раніше закликав делегатів переобрати Зеегофера та послати сигнал про згуртованість ХСС, тож Зеегофер був єдиним кандидатом.

За даними видання, прем'єрові Баварії закидають зокрема слабкі результати ХСС на виборах до Бундестагу, де партія здобула мінімум за останні десятиріччя - 38,8% голосів. Партія, втім, сподівається втримати більшість на виборах до земельного парламенту (ландтагу) наступної осені.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ФРН Соціал-демократична партія Німеччини згодна почати консультації з партією Християнсько-демократичний союз канцлера Ангели Меркель про створення коаліції.