ua en ru

У Німеччині СДПН згодна почати консультації з партією Меркель про створення коаліції

У Німеччині СДПН згодна почати консультації з партією Меркель про створення коаліції Фото: Мартін Шульц (УНІАН)

Таке рішення було прийнято у п'ятницю, 15 грудня

Голова Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Мартін Шульц оголосив про згоду соціал-демократів почати попередні консультації з блоком Християнсько-демократичним союзом (ХДС) канцлера ФРН Ангели Меркель і Християнсько-соціальним союзом (ХСС) Хорста Зеехофера щодо створення урядової коаліції, передає DW.

Повідомляється, що таке рішення було прийнято у п'ятницю, 15 грудня, на засіданні керівних органів соціал-демократичної партії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ФРН з'їзд Соціал-демократичної партії Німеччини схвалив попередні переговори з партією канцлера ФРН Ангели Меркель про створення коаліції.

Повідомлялося, що близько 600 делегатів ввечері в четвер, 7 грудня 2017 року, проголосували за переговори, які можуть призвести до формування "великої коаліції" або уряду меншості на чолі з канцлером ФРН Ангелою Меркель або до нових виборів.

Напередодні голова СДПН Шульц висловився за переговори з блоком ХДС/ХСС без будь-якої установки на кращий результат. За його словами, СДПН має зміцнити Європу, подбати про майбутнє людей у століття цифрових технологій, запустити революцію у сфері освіти, обмежити кліматичні зміни і гарантувати збереження систем соціального забезпечення.