ua en ru

У ФРН ключові партії домовилися про дату початку попередніх переговорів по коаліції

У ФРН ключові партії домовилися про дату початку попередніх переговорів по коаліції Фото: Ангела Меркель (bundesregierung.de)

Метою учасників є до 12 січня оголосити результат "зондувальних" переговорів

У Федеративній республіці Німеччина (ФРН) ключові партії домовилися про дату початку попередніх переговорів по коаліції. Про це повідомляє DW.

"Німецькі партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) Ангели Меркель, Християнсько-соціальний союз (ХСС) Горста Зеегофера і Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) Мартіна Шульца почнуть попередню фазу переговорів про створення урядової коаліції 7 січня", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, метою потенційних учасників коаліції є до 12 січня оголосити результат "зондувальних" переговорів. Всі 3 партії розраховують на переговори в "атмосфері довіри".

Наголошується, що в Німеччині встановлено рекорд за термінами формування уряду. Ще жодного разу в історії країни не проходило стільки часу між виборами в Бундестаг і створенням урядової коаліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова СДПН Мартін Шульц оголосив про згоду соціал-демократів почати попередні консультації з блоком ХДС і ХСС щодо створення урядової коаліції.