ua en ru

У Німеччині завершили розслідування новорічних нападів на жінок

У Німеччині завершили розслідування новорічних нападів на жінок Фото: німецька поліція завершила розслідування нападів на жінок у новорічну ніч

Слідству вдалося встановити особи лише 120 підозрюваних з двох тисяч

Німецьке Федеральне управління кримінальної поліції завершило розслідування новорічних безпорядків у великих містах Німеччини. Про це повідомляє DW.

За інформацією видання, загалом у новорічну ніч на кельнській привокзальній площі і в низці інших місць у різних містах країни було скоєно "900 злочинів на сексуальному ґрунті щодо 1200 жінок". Причому, слідству вдалося встановити особи лише 120 підозрюваних.


"Ми повинні виходити з того, що багатьох з тих, хто вчинив злочини тієї ночі, знайти вже не вдасться", - заявив глава кримінальної поліції Гольгер Мюнх.

Повідомляється, що дотепер у цій справі засудили лише чотирьох осіб, при тому, що, ймовірно, в злочинах були задіяні понад дві тисячі чоловіків, які діяли в групах.

Кримінальна поліція нарікає на відсутність фото- і відеоматеріалів і нездатність потерпілих точно описати зловмисників.

На думку поліції, йдеться про нове злочинне явище в Німеччині: більшість підозрюваних є вихідцями з країн Північної Африки і приблизно половина з них до моменту затримання перебували в Німеччині лише нетривалий час.

"Таким чином, існує зв'язок між цим злочинним явищем і потужним припливом мігрантів в 2015 році", - заявив Мюнх.

У відомства немає доказів того, що групи, які вчинили аналогічні злочини в різних містах, були пов'язані між собою і діяли у змові.

Жертвами сексуальних домагань в Кельні стали 650 жінок, в Гамбурзі - понад 400. У звіті також фігурують Штутгарт, Дюссельдорф і інші міста.

Результати розслідування будуть офіційно оприлюднені найближчим часом, після того, як документ на 50 сторінках представлять владі німецьких федеральних земель.

Нагадаємо, у Німеччині різко зросла кількість злочинів, скоєних на ґрунті правого екстремізму.