ua en ru

У ФРН відмічен сплеск насильства правоэкстремистского

У ФРН відмічен сплеск насильства правоэкстремистского фото: у січні від нападів правих екстремістів постраждали 85 осіб

У ФРН більш ніж удвічі збільшилася кількість злочинів на ґрунті правого екстремізму

Німеччині різко зросла кількість злочинів, скоєних на ґрунті правого екстремізму. Про це йдеться в офіційній відповіді МВС ФРН на запит фракцій ХДС/ХСС і СДПН у Бундестазі, передає Deutsche Welle.

У січні 2016 року здійснено 158 насильницьких злочинів з правоекстремістського підґрунтям, при цьому жертвами нападів екстремістів стали 85 осіб.

З документа випливає, що в грудні 2015 року праві екстремісти у ФРН здійснили 75 насильницьких злочинів, а в січні 2015 року - 44. В цілому, в січні поточного року зареєстровано 1892 злочину на політичному ґрунті, з них 1278 - на ґрунті правого екстремізму.

Це - незначне збільшення порівняно з груднем, проте різке зростання у річному обчисленні: в січні 2015 року було скоєно 1564 злочинів з політичною підосновою, в тому числі 849 - з правоекстремістського.

Між тим кількість злочинів на ґрунті лівого екстремізму скоротилася з 466 (у тому числі 166 - насильницьких) в січні 2015 року до 361 (у тому числі 61 - насильницьке) - у січні поточного року.

Нагадаємо, за фактами нападів в новорічну ніч в одному тільки Кельні було подано понад 550 заяв. Майже 45% з них стосуються сексуальних домагань. На даний момент слідство має в своєму розпорядженні доказами проти 23 поіменно відомих підозрюваних. Федеральна поліція, яка відповідає за безпеку на центральному вокзалі Кельна, встановила особи ще 32 підозрюваних - переважно з числа шукачів притулку в ФРН.