ua en ru

У Німеччині закрили понад 2 тис. відділень банків з 2000 року

У Німеччині закрили понад 2 тис. відділень банків з 2000 року Фото: німецький банк (Wikimedia)

Закриття німецьких банків продовжиться в зв'язку з розвитком цифрових технологій

У Федеративній республіці Німеччина (ФРН) закрили понад 2 тис. відділень банків з 2000 року. Про це повідомляє DW.

"З 2000 року в ФРН закрили майже кожен четвертий банківський філіал. Через розвиток цифрових технологій ця тенденція буде зберігатися і далі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, розвиток цифрових технологій спровокувало зменшення кількості філій банків на банківському ринку.

За даними дослідження інвестиційного банку KfW, в 2014-2015 роках в країні закриті 2,2 тис. відділень кредитно-фінансових установ. Всього з 2000 року, коли в ФРН працювали 38 тис. банківських філій, закрито кожне четверте відділення. В цілому їх кількість зменшилася на 10,2 тис. І банки продовжують закривати свої офіси в цьому році.

"Якщо тенденція збережеться, то до 2035 року в країні залишиться тільки половина філій, які були на початку тисячоліття", - заявив головний економіст KfW Йорг Зойнер.

Найбільше на закриття банківських філій вплинуло на розвиток цифрових технологій, який дозволяє клієнтам банків здійснювати фінансові операції онлайн.

З іншого боку, в ФРН може збільшитися кількість міжнародних банків. Зараз близько 30 кредитно-фінансових установ розглядають можливість переїзду з Лондона до Франкфурта-на-Майні у зв'язку з виходом Британії з Євросоюзу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Іспанії банк Banco Sabadell прийняв рішення перемістити штаб-квартиру з Барселони в Аліканте через імовірність оголошення незалежності Каталонії.