ua en ru

У Німеччині зафіксований рекордний рівень зайнятості на ринку праці

У Німеччині зафіксований рекордний рівень зайнятості на ринку праці Фото: статистика по ринку праці (Pixabey)

Причиною зростання є рекордний за останні 8 років підйом німецької економіки в 2017 році

У Федеративній республіці Німеччина (ФРН) зафіксований рекордний рівень зайнятості на ринку праці. Про це повідомляє DW, посилаючись на дані статистичного відомства країни.

"Завдяки сприятливій кон'юнктурі на ринку праці в Німеччині кількість найманих працівників у країні перевищила позначку в 40 млн осіб. Число зайнятих у ФРН, включаючи найманих працівників і підприємців, становить рекордні 44,5 млн осіб", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними Федерального статистичного відомства ФРН, у третьому кварталі 2017 року кількість зайнятих на ринку праці склала 40 млн 175 тис. чоловік. Це майже на 700 тис. або на 1,8% більше, ніж рік тому.

Проте, кількість приватних підприємців у Німеччині за цей період знизилася на 20 тис. - до 4 млн 325 тис. осіб. Втім, в цілому кількість зайнятих, включаючи найманих працівників і підприємців, також склала рекордні для ФРН 44,5 млн чоловік.

Наголошується, що причиною зростання рівня зайнятості населення є рекордний за останні 8 років підйом німецької економіки в 2017 році. Найбільше нових робочих місць з'явилося в сфері послуг в літні місяці. Очікується, що кількість зайнятих у ФРН 2018 році складе понад 44,8 млн чоловік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зростання промислового виробництва у Німеччині побило шестирічний рекорд.