ua en ru

У Німеччині затримали групу контрабандистів, до якої належали й українці

У Німеччині затримали групу контрабандистів, до якої належали й українці Ілюстративне фото (pixabay.com-ROOKIE23)

Поліція провела масштабну операцію з пошуку злочинців

Німецька поліція провела масштабну операцію в чотирьох німецьких федеральних землях. Під час обшуків поліція затримала групу контрабандистів людей, членами якої є й українці. Про це повідомляє видання DW.

Як повідомляється, німецька поліція у вівторок, 8 травня, провела обшуки у федеральних землях Нижня Саксонія, Бремен, Гамбург і Саксонія-Ангальт. Всього 800 поліцейських обшукали 21 офіс і будинок, де могли перебувати підозрювані у контрабанді людей.

За даними поліції, банда контрабандистів допомагала громадянам Молдови в'їжджати до Німеччини і влаштовуватися на роботу за фальшивими румунськими паспортами. У Гамбурзі під час обшуків були виявлені 42 незаконних мігранта.

Три головних підозрюваних - два німці і один росіянин у віці від 30 до 43 років - були арештовані в Гамбурзі увечері 7 травня. Всього банда складалася з восьми осіб, у тому числі й українців.

"Зараз триває розслідування у відношенні 13 обвинувачених", - заявив представник поліції.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, вранці 18 квітня в Німеччині пройшла спецоперація по припиненню торгівлі людьми в якій беруть участь більше тисячі поліцейських по всій країні.