ua en ru

У Німеччині затримали ще одного офіцера за підозрою в підготовці теракту

У Німеччині затримали ще одного офіцера за підозрою в підготовці теракту Фото: армія ФРН

27-річного старшого лейтенанта Максиміліана Т. затримали в ході спецоперації поліції в Келі

У справі про підготовку теракту в Німеччині затримано ще одного офіцера Бундесверу. 27-річного старшого лейтенанта Максиміліана Т. затримали під час проведеної 9 травня спецоперації поліції в Келі (федеральна земля Баден-Вюртемберг), передає DW.

Як повідомляється, федеральна прокуратура Німеччини закидає затриманому, що той із "правоекстремістських міркувань" діяв спільно з товаришем по службі Франко А. Останній, за даними слідства, видавав себе за сирійського біженця і, діючи з ксенофобських мотивів, готував разом із затриманим у квітні Матіасом Ф. терористичний напад.

Зазначено, що об'єктом нападу мав стати високопоставлений політик або знаменитості, залучені до роботи з біженцями та мігрантами. У якості ймовірних жертв розглядалися колишній президент Німеччини Йоахім Ґаук та міністр юстиції ФРН Гайко Маас. За інформацією слідчих, саме Франко А. мав узяти на себе скоєння нападу.

Попереднє розслідування у справі старшого лейтенанта Франко А. почалося в кінці січня, після того як у туалеті віденського аеропорту було виявлено пістолет калібру 7,65 мм. 3 лютого він повернувся, щоб забрати сховану зброю, і був затриманий австрійською владою. Після цього проти нього порушили кримінальну справу.

Нагадаємо, 27 квітня стало відомо про затримання у Франкфурті-на-Майні (Німеччина) солдата, який підозрюється в підготовці теракту.