ua en ru

У Німеччині зросла кількість "порушників спокою"

У Німеччині зросла кількість "порушників спокою" Фото: у Німеччині зросла кількість "порушників спокою"

За останній рік в Німеччині різко зросла кількість потенційних терористів

В Німеччині різко зросла кількість людей, від яких можна очікувати терактів з 270 до 497. Про це пише Die Welt з посиланням на статистику Федерального відомства по кримінальних справах (BKA).


Передбачається, що ці люди можуть вчинити теракти в будь-який момент. Крім того, відомство зафіксувало і 339 осіб, які співчувають терористам і є їх потенційними помічниками.

Зазначено, що органи безпеки в Європі зараз заявляють про підвищену загрозу тероризму в зв'язку з майбутнім Чемпіонатом Європи з футболу, який пройде у Франції.

Нагадаємо, за минулі чотири місяці в Європі відбулося відразу два великих теракти: 13 листопада минулого року бойовики здійснили серію нападів у Парижі, в результаті яких загинули 130 осіб. 22 березня кілька вибухів прогриміли в Брюсселі - там жертвами нападів стали 32 людини.

Поліція Бельгії припинила стеження за братами Абдесламами, один з яких згодом став організатором терактів в Парижі в листопаді 2015 року, через брак персоналу, засобів і обладнання.

Також міністри юстиції і внутрішніх справ країн Євросоюзу 24 березня схвалили текст спільної угоди про плани щодо посилення боротьби з тероризмом.