ua en ru

У Німеччині виник скандал після "расистської" заяви політика щодо футболіста

У Німеччині виник скандал після "расистської" заяви політика щодо футболіста Фото: у ФРН виник скандал навколо Жерома Боатенга

Александер Ґауланд зневажливо висловився на адресу темношкірого гравця збірної Жерома Боатенґа

Заступник голови правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" (АдН) Александер Ґауланд зневажливо висловився на адресу темношкірого гравця німецької футбольної збірної Жерома Боатенґа. Його "расистську" заяву опублікувала газеті Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) 29 травня.

"Люди вважають його хорошим футболістом. Але вони не хочуть, щоби Боатенґ був їхнім сусідом", - заявив Ґауланд.

Таке висловлювання викликало численні звинувачення у расизмі на адресу представника радикальної партії. Зокрема міністр юстиції Німеччини Гайко Маас назвав заяву на адресу темношкірого футболіста "просто расистською" і "неприйнятною".


А міністр внутрішніх справ Томас де Мезьєр у відповідь на заяву назвав Боатенґа "видатною опорою" німецькою збірної" та "зразковим професіоналом".

"Кожен німець може вважати себе щасливим, маючи таку людину як партнера по команді, як німецького громадянина та сусіда", - наголосив де Мезьєр.

Після цих численних звинувачень Ґауланда у расизмі, лідерка АдН Фрауке Петрі вибачилася за свого однопартійця.

Як відомо, чемпіон світу з футболу 2014 року Жером Боатенґ народився і виріс у Німеччині. Його матір - німкеня, а батько родом із Гани.

Нагадаємо, нещодавно компанія, що керує паризьким Діснейлендом, Euro Disney, постала перед судом за підозрою в расизмі.