ua en ru

У Німеччині посилять заходи боротьби з ненавистю і фейком у соцмережах

У Німеччині посилять заходи боротьби з ненавистю і фейком у соцмережах Фото: Гайко Маас пригрозив соцмережам "правовими наслідками"

Соцмережам загрожуватиме значний штраф, якщо вони не реагуватимуть на скарги протягом доби

Правляча коаліція Німеччини домовилась про посилення заходів проти публікації у соціальних мережах коментарів, що розпалюють ненависть, а також фейкових новин. Про це з посиланням на розмову глави фракції ХДС/ХСС у Бундестазі Фолькера Каудера та міністра юстиції ФРН, соціал-демократа Гайко Мааса передає DW.

Зазначено, що коаліція має намір домогтися, щоб Facebook, Twitter та інші подібні інтернет-сервіси мали легкодоступні відділи для скарг і реагували протягом 24 годин. Інакше їм загрожуватиме значний штраф.

Інтернет-платформи незадовільно виконують вимоги закону щодо видалення агресивних коментарів та фейкових новин образливого і наклепницького характеру, вважають політики. Тож, на їхню думку, тепер слід вимагати дотримання чітких строків.

"Сподіваємось, що практика видалення у Facebook буде значно покращена", - заявив Маас.

Він пригрозив "терміновими правовими наслідками", якщо під час моніторингу, що проведуть найближчими тижнями, виявиться, що видаляється занадто мало контенту, за який слід карати.

Нагадаємо, раніше голова фракції Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Томас Опперман закликав міністра внутрішніх справ ФРН Томаса де Мезьера посилити кіберзахист Федерального відомства з безпеки у сфері інформаційних технологій (BSI) від можливих хакерських зломів.