ua en ru

У Німеччині через ураган Фрідеріке людей просять не виходити з дому

У Німеччині через ураган Фрідеріке людей просять не виходити з дому Фото: шторм (twitter.com/UkrZaKordonom)

Швидкість вітру досягатиме 120-140 км/год в центрі країни

Німеччину накрив ураган Фрідеріке. Синоптики попереджають про посилення урагану у четвер, 18 січня, а місцева влада закликає людей не виходити з дому, передає The local.

Через сильні снігопади і град та підвищення аварійної ситуації на дорогах у середу, 17 січня, деякі магістралі були тимчасово закритими для руху транспорту.

Синоптики попереджають, що у четвер сильні пориви вітру будуть спостерігатися у південно-західних регіонах країни. Також очікується мокрий сніг з дощем. Швидкість вітру коливатиметься від 50 до 70 км/год на півночі на до 120-140 км/год в центрі країни. А в Альпах прогнозують сніговий покрив до 30 см.

Крім того, в результаті негоди десятки людей отримали травми. Лише у Північному Рейні-Вестфалії потерпілих близько 17, серед них також постраждалі в ДТП внаслідок ожеледиці. Місцева влада Нижньої Саксонії, Тюрінгії, Гессена та інших регіонів закликає мешканців не виходити з домівки без потреби.

Послаблення урагану очікується у п'ятницю, 19 січня. А до вихідних Фрідеріке має стихнути повністю.

Також консульська служба МЗС України попереджає про негоду в Європі і просить відкласти поїздки на час шторму.

Нагадаємо, на початку січня у Франції внаслідок шторму “Кармен” без електропостачання залишилися майже 10 тисяч домогосподарств на заході країни.