ua en ru

У Німеччині тисячі людей вимагали відмови від вугільної енергетики

У Німеччині тисячі людей вимагали відмови від вугільної енергетики Фото: глобальне потепління (pxhere.com)

Організатори акції заявляють про 25 тисяч учасників

У німецькому Бонні тисячі людей 4 листопада 2017 року провели демонстрацію на захист клімату. Під гаслом "Захистити клімат - зупинити вугілля" вони вимагали швидкої відмови від вугільної енергетики, передає DW.

Зазначено, що в акції, яка відбулася за два дні до початку міжнародної кліматичної конференції ООН, за даними поліції, взяли участь близько 11 тисяч демонстрантів. Водночас організатори заявляють про 25 тисяч учасників.

Як повідомляється, до протесту долучилися близько 100 організацій із захисту довкілля, громадянських прав, а також церковні об'єднання. Учасники демонстрації закликали політиків ухвалити план дій, який зобов'язуватиме відмовитися від вугільної енергетики.

Очікується, що під час проведення міжнародної кліматичної конференції ООН у Бонні з 6 по 17 листопада заплановані також інші акції протесту.

Наголошується, що на конференцію має прибути до 25 тисяч учасників із різних країн світу. На ній мають обговорювати подальше втілення заходів, про які домовилися під час кліматичної конференції в Парижі у 2015 році. Паризька кліматична угода, зокрема, передбачає обмежити глобальне потепління цифрою значно нижчою за два градуси за Цельсієм - бажано до 1,5 градуса - у порівнянні з доіндустріальною епохою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчені з 24 дослідних організацій по всьому світу підготували звіт про вплив глобального потепління на здоров'я людей.