ua en ru

У Німеччині тестують систему розпізнавання осіб в громадських місцях

У Німеччині тестують систему розпізнавання осіб в громадських місцях Фото: Німеччина

Система повинна підвищити безпеку людей у громадських місцях

У Німеччині на берлінській залізничної станції Зюдкройц почали тестувати систему розпізнавання осіб, метою якої є підвищення безпеки людей у громадських місцях. Про це повідомляє Die Welt.

"Від пілотного проекту Федеральне міністерство внутрішніх справ очікує нові можливості для протидії потенційним терористичним актам. Система повинна мати можливість запобігати злочину заздалегідь", - йдеться в повідомленні.

Проте приватні адвокати вважають незаконним використання біометричних програм розпізнавання обличчя.

Так, при вході і виході біля ескалатора залізничної станції встановили три камери спостереження. Вони будуть фіксувати всіх перехожих, а спеціальна програма розпізнає обличчя, зіставляючи їх з базами даних.

Отмечно, що для участі в тестовому проекті зареєструвалися понад 300 осіб. Їх імена і фотографії були збережені в базі даних.

"Наші громадські місця повинні бути безпечними", - підкреслив німецький міністр внутрішніх справ Томас де Мазьер. За його словами, нова техніка має ідентифікувати розшукуваних злочинців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сайт "Миротворець" запускает проект "Separator" для розпізнавання осіб проросійських бойовиків та їх пособників.