ua en ru

У Німеччині стартує Мюнхенська конференція з безпеки

У Німеччині стартує Мюнхенська конференція з безпеки Фото: Мюнхенська конференція з безпеки

Конференцію відвідає Петро Порошенко

У Німеччині сьогодні, 12 лютого, стартує 52-а Мюнхенська конференція з безпеки, яка триватиме до 14 лютого.

Як повідомляється на офіційному сайті заходу, у конференції візьмуть участь близько 600 осіб, серед них 30 глав держав і урядів, а також понад 70 глав міністерств оборони і міністерств закордонних справ.

На конференцію поїде, зокрема, президент України Петро Порошенко. Він пробуде в Мюнхені до 13 лютого. У рамках поїздки заплановані двосторонні зустрічі Порошенко, зокрема з президентами Румунії, Литви, Польщі, Фінляндії, президентом Європейського Парламенту, генеральним секретарем НАТО і керівництвом Європейської Комісії.

Зазначимо, президент Росії Володимир Путін не братиме участі в конференції. Замість нього захід відвідає прем'єр-міністр Дмитро Медведєв і міністр закордонних справ Сергій Лавров. Під час конференції у Лаврова запланована зустріч з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом.

Ключовими темами на Мюнхенській конференції з безпеки в 2016 році будуть міграційний криза в Європі, війна у Сирії і майбутнє європейської безпеки. Крім того, вперше на порядок денний конференції винесено питання загрози епідемій для глобальної стабільності і безпеки.

Мюнхенську конференцію з безпеки відвідають, зокрема, президент Афганістану Афраш Гані, президент Польщі Анджей Дуда, президент Європарламенту Мартін Шульц, верховний представник ЄС Федеріка Могерини, прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді, держсекретар США Джон Керрі, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер і інші.