ua en ru

У Німеччині відбувся перший раунд консультацій щодо формування уряду

У Німеччині відбувся перший раунд консультацій щодо формування уряду Фото: Німеччина

У переговорах брали участь представники консерваторів з ХДС/ХСС і соціал-демократів

В Берліні у неділю, 7 січня, завершився перший з п'яти запланованих раундів попередніх консультацій щодо формування нової урядової коаліції в Німеччині. Про це повідомляє DW.

Наголошується, що в переговорах брали участь представники консерваторів із ХДС/ХСС і соціал-демократів (СДПН). При цьому подробиці консультацій, які складалися з засідань 15 робочих груп, поки не повідомляються, оскільки представники партій домовилися про "конфіденційність".

Генеральний секретар СДПН Ларс Клингбайль (Lars Klingbeil) охарактеризував переговори як "серйозні, конструктивні та відкриті".

"Ми знаходиться в новому часі, і він потребує нової політики", - додав представник СДПН.

За його словами, всі три партії сходяться на думці, що далі так тривати не може". До четверга має стати ясно, чи буде керівництво СДПН скликати партійний з'їзд, на якому ухвалюватиметься рішення про початок переговорів щодо створення нової "великої коаліції".

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель у своєму новорічному привітанні пообіцяла "у новому році швидко сформувати стабільний уряд". У своїй промові Меркель визнала, що багато німців "переймаються єдністю Німеччини". "Вже тривалий час не було настільки різних поглядів. Дехто говорить про розкол, який проходить крізь наше суспільство", - зазначила канцлер.