ua en ru

У Німеччині річка Рейн вийшла з берегів

У Німеччині річка Рейн вийшла з берегів Фото: Рейн вийшов з берегів (twitter.comdw_russian)

Рівень води в Рейні в районі Кельна досяг позначки 8,78 метра

У Німеччині через дощі і аномально теплою для січня погоди в Альпах почав танути сніг. У результаті річка Рейн і її притоки вийшли з берегів, передає Deutsche Welle.

До вечора понеділка, 8 січня, рівень води в Рейні в районі Кельна досяг найвищої позначки за весь час цьогорічної повені - 8,78 метра. За прогнозами фахівців, після цього обстановка повинна стабілізуватися, і в найближчі дні вода почне відступати.

Затопленими виявилися підвали будинків і вулиці в низці міст Баварії, Баден-Вюртемберга, Рейнланд-Пфальца, Північного Рейну - Вестфалії. У комуні Пюндеріх, що лежить на Мозелі, наприклад, жителі були змушені змінити автомобілі на човни.

У Німеччині річка Рейн вийшла з берегівУ Німеччині річка Рейн вийшла з берегівУ Німеччині річка Рейн вийшла з берегівУ Німеччині річка Рейн вийшла з берегів

Фото: В Німеччині Рейн вийшов з берегів (twitter.comdw_russian, twitter.com-DerKoebl)

Нагадаємо, в середині грудня 2017 року на Закарпатті в результаті підвищення рівня води в річках пошкоджений бетонний міст через річку Латориця. Пошкоджена одна опора мосту, перекриття просіло, частина грунту перед мостом обвалилася.