ua en ru

У Німеччині просять притулку понад 250 турецьких дипломатів і військових

У Німеччині просять притулку понад 250 турецьких дипломатів і військових Фото: Федеральне відомство у справах міграції та біженців

Ні по одному з клопотань рішення поки не було прийнято

Понад 250 дипломатів і військових Туреччини попросили політичного притулку у Федеративної республіки Німеччина. Про це повідомляє DW, посилаючись на Der Spiegel.

"В даний час на розгляді Федерального відомства у справах міграції та біженців перебуває 262 відповідних клопотання", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, ні по одній з заявок на притулок рішення поки не прийнято. Тим часом, кількість турецьких дипломатів і військовослужбовців, котрі попросили у влади Німеччини надати їм політичний притулок, зростає.

У свою чергу, відомство поки розробляє позицію щодо турецьких біженців на підставі оцінок МЗС Німеччини. За цими оцінками, в Туреччині систематично переслідують прихильників руху ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого звинувачують у спробі путчу. На думку німецького МЗС, звинувачення в тероризмі пред'являють в країні по незначним приводам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в березні лише за тиждень силові структури Туреччини затримали 2063 людини за підозрою в зв'язках з рухом громадського діяча Фетхуллаха Гюлена, "Робочою партією Курдистану" (РПК) і "Ісламським державою".