ua en ru

У Німеччині проходить масштабна спецоперація проти ісламістів

У Німеччині проходить масштабна спецоперація проти ісламістів Фото: правоохоронці ФРН проводять масштабну спецоперацію проти ісламістів

Правоохоронні органи розпочали заходи в десяти федеральних землях

У Німеччині проходить масштабна спецоперація проти ймовірних прихильників терористичної організації "Ісламська держава". Про це повідомляє DW.

Правоохоронні органи почали заходи сьогодні, 15 листопада, вранці в десяти федеральних землях.

Повідомляється, що вже проведені обшуки більш, ніж в 200 квартирах і офісах, які належать радикальної салафітської угруповання "Справжня релігія", яка масово роздає Коран у німецьких містах.

Основна частина операції проводиться на заході країни і в Берліні. Так, у Гессені провели обшуки на 65 об'єктах, у тому числі 15 у Франкфурті-на-Майні, у Північному Рейні - Вестфалії і в Баварії - близько 35 обшуків, у Нижній Саксонії - 20, а в Баден-Вюртемберзі - майже 15, в Шлезвіг - Гольштейн, Рейнланд-Пфальці і Гамбурзі - приблизно по 5, і обшук на одному об'єкті в Бремені.

Міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр має намір заборонити об'єднання "Справжня релігія" та його заходи "Читай!", які проводяться в пішохідних зонах німецьких міст.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ІДІЛ навчає бойовиків прикидатися біженцями.