ua en ru

У Німеччині закликали покарати винних у викраденні співробітника Amnesty International

У Німеччині закликали покарати винних у викраденні співробітника Amnesty International Фото: Бербель Кофлер (flickr.com/unisgeneva)

У Німеччині призывют розслідувати зникнення Козловського

Уповноважена уряду ФРН з питань політики в сфері прав людини та гуманітарної допомоги Бербель Кофлер висловила глибоку стурбованість повідомленням спостерігача від міжнародної правозахисної організації Amnesty International Олега Козловського про те, що він був викрадений в Інгушетії і підданий інсценуванню страти. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на DW.

"Я закликаю російську владу розслідувати цей випадок залякування правозахисника і, якщо інформація підтвердиться, недвозначно засудити те, що трапилося. Злочинці повинні бути знайдені і притягнуті до судової відповідальності. Уряду Росії час подати чіткий сигнал про необхідність дотримуватися права людини", - йдеться в заяві Кофлер.

Раніше Amnesty International заявили, що дослідник їхньої організації, який був відісланий в столицю Інгушетії Магас, Росію, для моніторингу масових протестних мітингів, був викрадений, побитий і піддався інсценуванню страти з боку невідомих, що назвалися співробітниками органів безпеки.

Невідомі тримали Козловського в напівзігнутому стані, поки машина не доїхала до поля за межами Магаса. Там чоловіка змусили роздягнутися догола, погрозою застрелити його, якщо він спробує втекти. Чоловіки вимагали від Козловського, щоб він розповів хто він такий і що він робив в Магасі, а також з ким він працює. Крім того, вони спробували змусити його стати інформатором.