ua en ru

У Німеччині прийняли закон про стеження за листуванням в месенджерах

У Німеччині прийняли закон про стеження за листуванням в месенджерах Фото: кібербезпека (pixabay.com)

Бундестаг дозволив спецслужбам встановлювати програми стеження за онлайн-листуванням

У Німеччині прийняли закон, який дозволяє спецслужбам стежити за листуванням громадян в месенджерах. Про це повідомляє DW.

"Бундестаг дозволив спецслужбам встановлювати програми для нагляду за онлайн-листуванням в месенджерах зразок Skype або WhatsApp", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, німецьким слідчим у кримінальних справах буде дозволено застосування шпигунського програмного забезпечення. Повідомлення можуть перехоплюватися ще з комп'ютера відправника, до того, як вони будуть закодовані.

"Ми все частіше спостерігаємо, що злочинці використовують зашифровані канали комунікації. Органам влади все складніше стає розкривати найважчі злочини", - заявив федеральний міністр внутрішніх справ Томас де Мезьєр.

У свою чергу, опозиція в парламенті розкритикували законопроект за порушення фундаментальних прав людини. На їхню думку, правоохоронцям надають можливості отримувати всі дані про людину завдяки доступу до мікрофону і камер гаджетів, а також набраних текстів і пристроїв пам'яті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в роботі Skype стався глобальний збій, через який частина користувачів втратила зв'язок з додатком, або не могла відправляти та отримувати повідомлення.