ua en ru

У Німеччині пропонують саджати хакерів на 10 років

У Німеччині пропонують саджати хакерів на 10 років Фото: хакері (flickr.com/Christoph Scholz)

Бундесрат має намір посилити покарання за кіберзлочинність

Представництво федеральних земель ініціювало новий законопроект, згідно з яким за незаконний доступ до чужих комп'ютерів будуть позбавляти волі на термін до 10 років. Про це повідомляє німецьке видання DW.

Зокрема, бундесрат виступив за посилення покарання за хакерські атаки. Для цього, у п'ятницю, 2 березня представництво федеральних земель Німеччини ініційовано відповідний законопроект.

Згідно з цим документом, може бути введено поняття "порушення недоторканності цифрових даних". В результаті чого, незаконний доступ до чужих комп'ютерів, смартфонів, веб-камерам і систем навігації буде каратися позбавленням волі строком до 10 років.

Виходячи з заяви бундесрату, діючі на даний момент покарання за хакерські атаки не відповідають сучасному рівню злочинності в цифровому світі. У представництві федеральних земель також вказали, що до 40 відсотків всіх інформаційних систем в Німеччині, що мають доступ в інтернет, заражені вірусами.

У вересні 2016 року бундесрат вже ініціював такий же законопроект, але депутати бундестагу минулого скликання не встигли розглянути його.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, наприкінці лютого стало відомо, що спецслужби Німеччини підозрюють російських хакерів у злом мережі уряду ФРН. Хакерська група змогла проникнути в мережу Міноборони і МЗС. Експерти не виключають, що атака тривала протягом усього 2017 року.