ua en ru

У Німеччині поліція відпустила затриманих напередодні сирійців

У Німеччині поліція відпустила затриманих напередодні сирійців Фото: Федеральне управління кримінальної поліції ФРН (bka.de)

У прокуратурі заявили, що у правоохоронних органів немає "достатніх доказів підготовки підозрюваними злочину або їх членства в ІД"

Поліція Німеччини відпустила на волю шістьох громадян Сирії, затриманих 21 листопада за підозрою в підготовці теракту з використанням зброї або вибухових речовин. Про це повідомляє DW.

Представник прокуратури Франкфурта-на-Майні заявив, що у правоохоронних органів немає "достатніх доказів підготовки підозрюваними злочину або їх членства в ІД".

З його слів, слідча група проаналізувала інформацію, що міститься в мобільних телефонах шістьох сирійців, однак "на цей час" доказів, достатніх для їх взяття під варту, знайдено не було.

Також немає прямих вказівок на те, що затримані перебувають у терористичному угрупованны "Ісламська держава", а непрямі докази, що свідчать про можливу причетність підозрюваних до терористичного угруповання, не можуть бути підставою для їх подальшого затримання.

Водночас представник прокуратури підкреслив, що правоохоронні органи продовжать вивчати дані, що містяться в конфіскованих у сирійців документах, мобільних телефонах і комп'ютерах.

Він також зазначив, що усі шестеро затриманих виявили готовність до співпраці з поліцією, відкидаючи при цьому підозри в підготовці терористичного акту в Німеччині.

Нагадаємо, 21 листопада у ФРН під час рейдів у містах Кассель, Ганновер, Гессен і Лейпциг затримали сирійців від 20 до 28 років, підозрюваних у плануванні терористичного акту.