ua en ru

У Німеччині планують прискорити процедуру депортації біженців

У Німеччині планують прискорити процедуру депортації біженців Фото: у 2016 році близько 100 тис. іноземців у Німеччині не можуть претендувати на статус біженця

Зараз готується відповідне рішення, яке повинні прийняти Ангела Меркель і глави земельних урядів

Міністри внутрішніх справ федеральних земель Німеччини у середу, 30 листопада, домовилися про необхідність прискорення процедури депортації тих, кому відмовлено у статусі біженця. Про це повідомляє DW.

За словами міністра внутрішніх справ ФРН Томаса де Мезьера, зараз готується відповідне рішення, яке повинні прийняти канцлер Ангела Меркель і глави земельних урядів по координації зусиль на національному рівні. Саме органи федеральних земель ФРН відповідають за депортацію.

Як зазначає видання, між міністрами виникли розбіжності щодо необхідності внесення законодавчих змін.

"Я вважаю, що ми, можливо, будемо вимагати внесення змін у законодавство", - зазначив де Мезьєр.

У той же час, за словами міністра внутрішніх справ землі Північна Рейн-Вестфалія Ральфа Єгер, це можна зробити без внесення змін в діючі закони, важливо дати сигнал про відповідних діях.

Біженці добровільно покидають Німеччину

Де Мезьєр зазначає, що кількість тих, хто погоджується добровільно залишити територію Німеччини, удвічі перевищує кількість депортованих. У новому бюджеті ФРН передбачено 40 млн євро в якості фінансових стимулів покинути Німеччину.

Очікується, що в 2016 році примусово чи добровільно територію Німеччини складуть близько 100 тис. іноземців, які не можуть претендувати на статус біженця. З мільйона мігрантів, які прибули в Німеччину в 2015 і 2016 роках, близько 500 тис. чоловік не мають перспективи отримати цей статус.

Нагадаємо, суд Німеччини підтвердив штраф засновнику Pegida за образу мігрантів.