ua en ru

У Німеччині партія Меркель і СДПН погодили міграційний закон

У Німеччині партія Меркель і СДПН погодили міграційний закон Фото: Ангела Меркель (flickr.com/europeancouncil_meetings)

Зазначений закон - єдина видима ознака прогресу в переговорах про "велику коаліцію"

У Німеччині блок християнських партій Християнсько-демократичний союз Ангели Меркель, Християнсько-соціальний союз Хорста Зеехофера і Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) Мартіна Шульца досягли згоди щодо положень закону про трудову імміграцію в країну, передає DW.

Повідомляється, що зазначена домовленість - перший і поки єдина видима ознака прогресу в переговорах про "велику коаліцію".

Як відомо, робочу групу з законом про імміграцію очолюють Томас Штробль з ХДС, голова парламентської групи земельної ХСС Александер Добріндт і заступник голови СДПН Торстен Шефер-Гюмбель. Вони пропонують проект з трьох частин - норми з Німеччини, ЄС і світу.

Законом передбачається збільшення зайнятості жінок, нові можливості для підвищення кваліфікації тих, хто працює на умовах часткової зайнятості, а також поліпшення умов праці, в тому числі для працівників старшого віку., також передбачається, що "в інтересах працівників та їх роботодавців соціальні виплати будуть встановлені на рівні менше 40%".

Видання повідомляє, що розбіжність між партіями щодо цього проекту полягає в тому, що ХДС/ХСС пропонує назвати його законом про імміграцію висококваліфікованих фахівців, а СДПН - законом про імміграцію.

Нагадаємо, на початку грудня в Німеччині з'їзд Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) схвалив попередні переговори з партією канцлера ФРН Ангели Меркель про створення коаліції.

Крім того, в Берліні у неділю, 7 січня, завершився перший з п'яти запланованих раундів попередніх консультацій щодо формування нової урядової коаліції в Німеччині.