ua en ru

У Німеччині відсторонили двох поліцейських через нацистське вітання

У Німеччині відсторонили двох поліцейських через нацистське вітання Іллюстративне фото (ramstein.af.mil)

Двоє співробітників поліції вигукували гасла проти мігрантів та салютували гітлерівським вітанням

У Баварії (Німеччина) двох офіцерів поліції підозрюють у забороненому в країні нацистському вітанні. Про це повідомляє Reuters.

У виданні повідомляється, двоє співробітників поліції вигукували гасла проти мігрантів та салютували гітлерівським вітанням у пабі в місті Розенгайм. Разом з ними також був третій чоловік, якого описали як охоронця. Про інцидент правоохоронцям повідомив один з відвідувачів цього закладу.

Поліція тимчасово відсторонила від обов’язків двох співробітників. Німецькі політики закликали до боротьби зі зростанням жорстокості стосовно іноземців після того, як сталися сутички між скінхедами та представниками поліції. В інциденті одна людина була смертельно поранена, а в нападі підозрюють двох мігрантів.

Нагадаємо, що у німецькому місті Хемніц продовжуються акції протестів, які викликані вбивством 35-річного німця. Представники антифашистського руху "Хемніц без нацистів" повідомили, що вирішили не проводити акції у місті, бо демонстрація 27 серпня 2018 продемонструвала, що поліція не в силах гарантувати безпеку її учасникам.

Раніше повідомлялось, що в німецькому Хемніці відбулись сутички між мітингуючими, є постраждалі. Поліція намагалась розділити обидві сторони мітингуючих, однак уникнути сутичок не вдалось.