ua en ru

У Німеччині скасували сотні рейсів через страйки в аеропортах

У Німеччині скасували сотні рейсів через страйки в аеропортах Фото: аеропорт Німеччини (flickr.com/kevinhackert)

Страйки зачепили роботу дитячих садів і басейнів

В Німеччині скасували сотні рейсів через страйки у чотирьох аеропортах країни, в тому числі в хабі Франкфурта. Про це повідомляє Reuters.

Як повідомлялося раніше, Lufthansa заявила про скасування понад 800 рейсів із запланованих 1600 у вівторок, 10 квітня, а оператор аеропорту Франкфурта попередив про збої.

Страйки відбуваються також в аеропортах в Мюнхені, Кельні та Бремені. Крім того, страйки позначилися на роботі дитячих садів і басейнів, а також послугах по збору сміття в декількох федеральних землях Німеччини.

"Ми хочемо дати чіткий сигнал роботодавцям цими масовими страйками", - сказав Френк Бсірске, глава найбільшої у Німеччині профспілки працівників сфери послуг Verdi.

Він висловив надію на третій раунд переговорів, який почнеться 15 квітня.

Verdi вимагають збільшити на 6% заробітну плату 2,3 млн працівників державного сектора на федеральному і місцевому рівні.

Нагадаємо, 7 квітня авіакомпанія Air France скасувала близько 30% рейсів через страйк співробітників, які вимагають підвищення зарплат. Профспілки пілотів, бортпровідників та наземного персоналу Air France обіцяли провести 10-11 квітня нові страйки.

Крім цього, вчора авіакомпанія Lufthansa оголосила про скасування 800 рейсів у вівторок, 10 квітня 2018 року, у зв'язку з страйками в чотирьох аеропортах Німеччини.