ua en ru

Lufthansa скасує 800 рейсів через страйки в аеропортах

Lufthansa скасує 800 рейсів через страйки в аеропортах Фото: літак Lufthansa (flickr.com Mark Piacentini)

Зміни в розкладі торкнуться близько 90 тис. пасажирів

Авіакомпанія Lufthansa оголосила про скасування 800 рейсів у вівторок, 10 квітня 2018 року, в зв'язку зі страйками в чотирьох аеропортах Німеччини. Зміни в розкладі торкнуться близько 90 тис. пасажирів, йдеться в заяві компанії.

Зазначено, що профспілка працівників сфери послуг Verdi 10 квітня проведе страйки в Мюнхені, Кельні, Бремені та Франкфурті-на-Майні.

Наголошується, що Verdi має намір почати акції протесту напередодні нового етапу тарифних переговорів із роботодавцями. У компанії додали, що в акціях протесту візьмуть участь співробітники служб безпеки і наземних служб аеропортів чотирьох міст.

"Це абсолютно неприйнятно. Lufthansa не є учасником цього конфлікту, але саме на нас і на наших клієнтів даються взнаки наслідки страйку", - заявила менеджер по персоналу авіакомпанії Беттіна Волкенс.

У льотній компанії також заявили, що клієнти, яких торкнулися зміни графіка, зможуть перебронювати один рейс безкоштовно протягом наступних семи днів. Очікується, що 11 квітня 2018 року польоти в усіх напрямках відновляться.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що авіакомпанія Air France скасувала близько 30% рейсів через страйк співробітників, які вимагають підвищення зарплат.